Vær opmærksom på dit rådighedsbeløb når du låner penge

07 juli 2021 Lotte Hindsberg

Når du bar brug for at låne penge, er der flere ting, der er vigtigt, at du er opmærksom på. Et er hvilke betingelser du låne på, noget andet er hvad du har tilbage af rådighedsbeløb. Det sidste har betydning for hvad du har at leve for.

De fleste mennesker har svært ved at leve og trives, hvis deres rådighedsbeløb er for stramt i længere tid. Det kan lade sig gøre i en måned eller to, men er det længere end det, gør du dig selv sårbar overfor ikke at overholde dine økonomiske forpligtigelser.

Start med at få et økonomisk overblik

For ikke at gøre dig sårbar over for ændringer i din økonomi, hvis du har planer om at låne er det en god ide at starte med at få et økonomisk overblik. Start med at skrive ned hvad du har af udgifter og indtægter. Også gerne om du har realistiske muligheder for at tjene flere penge. F.eks. ved at sige ja til overarbejde.

Når du har et overblik over din økonomi og hvad du har af indtægter og udgifter, har du også viden om hvad du i princippet kan betale tilbage på en lån pr. måned.

Men da det er en god ide ikke at have et alt for stramt budget, hvor der ikke er plads til lidt sjov med vennerne i ny og næ og mindst lige så vigtigt plads til uforudsete udgifter, er det en god ide at lægge et budget, hvor der er plads til begge. Det giver dig et mere realistisk overblik over, hvad du kan betale i afdrag hver måned.

Når du ansøger om et lån så send gerne flere ansøgninger af sted. Når du har mindst tre lånetilbud, kan du sætte dig og finde det bedste tilbud. Tre lån vil give dig et godt overblik over, hvad det vil koste at låne.

Flere Nyheder

12 februar 2021

Renover dit gulv