Vælg parfume til hverdagsbrug med omhu

12 april 2021 Astrid Pedersen

Når du står for at skulle købe en ny parfume, er det først og fremmest vigtigt, at parfumen spiller godt sammen med din krops kemi. Det betyder i praksis, at du ikke blot bør købe en parfume, fordi den kommer i en flot flakon, eller fordi en kendis eller en celebrity anbefaler den. Det er vigtigt at du prøver de parfumer, du ønsker at købe, direkte på huden. Kun på den måde kan du afgøre om det er den rette duft.

Din hverdagsparfume bør være let og frisk

Måske har du prøvet at stå ved siden af en person i bussen, som lugtede af tung og krydret parfume – eller måske været så uheldig at skulle tilbringe din flyrejse ved siden af en person som havde valgt at iføre sig en af de mere karakteristiske dufte på markedet. Dette kan være rigtig svært at holde ud i længden.

Hvis man skal bruge parfume til daglig bør denne være diskret. Du skal tænke på at du skal tilbringe megen tid sammen med andre mennesker, måske i et kontormiljø eller på en anden form for arbejdsplads, hvor udluftningen ikke er optimal. Så kan det meget hurtigt blive ulideligt for dine kolleger hvis du har valgt at sprøjte dig med en af de helt tunge parfumer om morgenen. Du bør tænke over dette – for selv om du måske ikke selv kan mærke duften vil den kunne forekomme decideret kvalm for dine omgivelser. Og derfor bør du vælge din hverdags parfume fra hylden med lette, volatile og friske dufte.

Der findes faktisk rigtig mange dufte som er særligt velegnede til hverdagsbrug. Den velrenommerede parfume producent Clean fremstiller den ene lækre duft efter den anden hvor noterne består af citrus og blomster dufte, og som sagtens kan bruges i det daglige.

Find din nye hverdags parfume på sephora.dk.

Flere Nyheder

12 februar 2021

Renover dit gulv