Tre vigtige detaljer at tænke over, inden du køber seng

31 august 2021 Emilie Ann Jacobsen

Skal du købe en ny seng, er det vigtigt, at du tænker dig grundigt om. Det er en beslutning, der både har stor betydning for din pengepung og for din krop. Vi tilbringer jo typisk omkring 8 timer i døgnet i vores seng. Derfor giver det mening at bruge nogle ekstra penge på at få den helt rigtige til din krop. 

Her kommer vi med en lille guide til, hvad du skal tænke over, når du skal vælge en ny seng. Guiden er inspireret af sovneksperterne.dk. De ved virkelig meget om senge, så lyt til dem, inden du køber en ny seng. Vi kan slet ikke komme ind på alt, hvad der står på deres side, her. 

Vælg den rette fasthed 

Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger en seng med den rette fasthed. Fastheden gør, at din rygsøjle bliver holdt lige i løbet af natten, hvilket er vigtigt for, at du ikke får ondt i ryggen. Tommelfingerreglen er, at jo mere du vejer, des fastere en madras har du brug for. Hvis du deler seng med en partner, er det derfor meget muligt, at I har brug for hver jeres fasthed i madrassen. 

Elevation eller ej? 

Elevationssenge er de seneste år blevet mere og mere populære. Elevationen er endnu en mulighed for dig for at tilpasse sengen præcis til din krop – samtidig med at det selvfølgelig er smart, hvis du gerne vil sidde i sengen og se TV. Nogle mennesker kan godt lide at sove med hovedet let løftet, andre kan godt lide at sove med fødderne let løftet. Med elevationssengen er det altså muligt for dig at indstille sengen, så den passer til dig. 

Vælg den rette topmadras 

Topmadrassen på din seng er selvfølgelig også vigtig for, hvor godt du sover i sengen. Hvis du sveder meget, når du sover, kan du vælge en topmadras med kølende effekt. Hvis du fryser meget, kan du opvent vælge en i memoryskum, der bliver varmet op af din krop. 

Flere Nyheder

12 februar 2021

Renover dit gulv