Renover dit gulv

12 februar 2021 Maya Hindsberg

Et flot trægulv, hvor træet virkelig kan komme til sin ret med sine naturlige årer, knaster osv. er utroligt smukt, og kan virkelig gøre enhver bolig smuk og imødekommende, men desværre har alt en ende, og det kan tænkes, at dit gulv er begyndt at se træt og trist ud, fordi det har set tidens tegn.

Heldigvis kan du få renoveret dit trægulv, og hvis det bliver gjort af professionelle, kan du være sikker på, at resultatet kommer til at holde dig længe. Det kan være en effektiv løsning at renovere dit trægulv, men hvilke muligheder har du? Kort sagt, er der tre, gulvafhøvling, gulvafslibning og letslibning.

Gulvafhøvling

Har du et skadet gulv, med rigtig mange ujævnheder eller dybe ridser? Så kan det tænkes, at en gulvafhøvling er nødvendig. Det kan også tænkes, at dit gulv har fået en vandskade, at der er gammel spartelmasse, lim eller lignende på gulvet. Der kan være mange grunde til at få afhøvlet gulvet. Det er typisk en måde at renovere gulve, hvor det ikke ville være nok, at få foretaget en gulvafslibning, hvilket ofte er nok. Du skal dog være opmærksom på, at med en gulvafhøvling, vil der ryge mere af gulvets overflade, end med en gulvafslibning.

Gulvafslibning

Dette er den mest normale metode og er knap så dybdegående behandling, som en gulvafhøvling, fordi den kun fjerner omkring en millimeter af gulvets overflade. Derfor er det også muligt at afslibe gulvet flere gange, igennem gulvets levetid. 

Du bruger en gulvafslibning, når overfladebehandlingen er blevet slidt igennem, eller hvis der er mindre ridser.

Letslibning

En letslibning, som også kendes som en finslibning, er den blide løsning, som nærmest bare polerer trægulvets eksisterende efterbehandling. Det kan være en god måde at aflevere gulvet i pæn stand uden ridser eller hakker, hvis du f.eks. skal flytte fra en bolig.

Flere Nyheder