Nybyggeri: Forandring fra dengang til nu!

15 januar 2020 Anders Lundtang Hansen
Nybyggeri: Forandring fra dengang til nu!

Når vi skal tale om nybyggeri “dengang”, gør vi det lige lidt mere enkelt ved at slå ned på en bestemt tidsperiode, hvor opblomstringen med nybyggeri på en bestemt verdensdel var i sin vårtid: USA, da det blev udforsket vestpå.

Her var det nødvendigt at slå sig ned, så man kunne bygge garnisoner og forte og vise, at man havde erobret landet længere vestpå, for hver gang man kom lidt videre. Overlevede man en vinter, så kunne man godt og vel sige, at det var en succes med det nybyggeri.

At man så kunne kalde det en kolonisering end en egentlig trang til nybyggeri, er så en anden sag.

Og så alligevel ikke: Den amerikanske regering var interesseret i at ekspandere og binde landet sammen fra vest mod øst, så det blev set på med kyshånd, hvis man drog vestpå: ja, det blev man ligefrem opfordret til.

Derfor var der ikke så mange regler for at bygge nyt; man skulle bare sørge for ikke at slå sig ned på noget jord, der allerede var ejet af andre nybyggeri, medmindre man kunne indgå en aftale: Indianernes land var man stort set ligeglad med, hvis man kunne tilføje det til nybyggerne.

Nu om dage i dagens Danmark for at spole tiden frem til nu, så er alt land velkendt og genkendt, så nybyggeri består mest i, at man bygger nyt, hvor der enten aldrig – eller man antager i hvert fald – at der aldrig har været bygget før, eller man opfører nyt et sted, hvor noget er revet ned, i samarbejde med for eksempel https://hobrotoemrer.dk/ 

Før i tiden måtte man klare den slags selv, men nu om dage bør man få professionel hjælp til den slags.

Desuden skal der indhentes tilladelse til den slags, og der er regler for, hvordan man helt præcist må bygge eksempelvis et nyt hus.

Flere nyheder