Man taler om at være service minded, men hvad er det?

10 marts 2020 Anders Lundtang Hansen
Man taler om at være service minded, men hvad er det?

Før i tiden var det at udrette service jo, sjovt nok, noget, som man forbandt med servicefagene, eller hvor man i hvert fald havde direkte kontakt til kunderne det meste af ens arbejdsdag.

Nu virker det som om, at det begreb har spredt sig til mange andre fagområdet, og man hører endda direktører tale om det til møder ud til sine ansatte, at de skal huske at være service-mindede, også selvom de måske har minimal kontakt til kunder, arbejder B2B eller kun snakker med samarbejdspartnere.

Hvorfor er det så, at service-minded-begrebet har bredt sig over til facetter, som man måske ikke lige umiddelbart forbinder med noget, hvor man skal yde en direkte service?

Det kan have noget at gøre med den samfundsudvikling, som der er sket i den senere tid, er vores påstand.

Se bare på sådan en ting, som hvis du skal købe en vare – man gør det ofte over nettet.

Skal du bruge kundeservice – så ringer du ind til firmaet eller skriver en mail.

Ergo er kontakten mellem menneske, den direkte kontakt, ved at blive ophævet, så man aldrig får sat ansigt på hverandre, men man kun har et navn – og nogle gange er det endda et synonym.

Derfor er firmaernes bedste forsøg på at skille sig ud og gøre sig positivt bemærket at levere den personlige service, som en given kunde vil komme til at opleve, hvorefter denne omtale kan sprede sig som god PR, den gratis af slagsen, til omkringliggende sfærer som venner, familier med videre.

Og det er den slags, man mener med at være service-minded og tænke på, at man skal gøre det bedste for kunden ud fra de forudsætninger, som man har til rådighed.

Den slags god omtale er ikke noget, som man kan opstille på forhånd eller betale sig fra, den er man nødt til at være parat til at yde, når en mulighed dukker op.

Tjek også disse sider:

https://servicefirmaer.dk/
https://serviceudbydere.dk/
https://AltDetPraktiske.dk/
https://HandyHjælp.dk/
https://UltraHandy.dk/
https://MegaHandy.dk/
https://ServiceSkandinavia.dk/
https://ServicePlanet.dk/
https://ServiceFinderen.dk/
https://servicetips.dk/
https://servicetricks.dk/
https://servicevirksomheder.dk/

Flere nyheder