Maling af hus og at fjerne maling igen

22 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Maling af hus og at fjerne maling igen

Det giver næsten sig selv, at hvis man går i gang med maling af hus, så skal man være ret så sikker på, hvilken type af maling, man gerne vil bruge, om det så skal være den samme i hvert lokale, eller den skifter fra rum til rum.

Man kan selvfølgelig lige lave en lille prøve på væggen med farven for at se, hvordan det virker, og har man tekniske færdigheder, kan man måske endda lave en simulering på en computer for at se, hvordan et helt rum vil se ud med en maling eller forskellige farver i samme lokale.

For det er oftest først, når man har malet det hele igennem, at man kan se, om det passer ind eller ej.

Når først malingen har sat sig, og man har fået den til at tørre, så kan man danne sig et overblik over, om farven passer til en, og så kan man måske holde inde med at give et ekstra lag, fordi det så går op for en, at farven ikke passer.

Og det er med det, vi mener, at man skal have taget stilling til dette forud, fordi det vil blive et helvedes arbejde at skulle fjerne den maling igen, og væggene kan tage skade af det, hvis man ikke gør det ordentligt.

Men hvad så med, hvis der kommer en smule maling på nogle møbler eller tøjet, er det så til at fjerne, mens man er ved at male ens hus?

Ja, det kan ske, hvis skadens omfang ikke er for stor, og man reagerer hurtigt nok, inden malingen tørrer, så man kan nå et fjerne det med det rette rensemiddel, hvis det for eksempel er tøj – ellers kommer man nok til at skulle leve med det.

Er malingen endt på et møbel med glat overflade, kan man, hvis det er begyndt at størkne, skrabe det efter for at fjerne det – men vær forsigtig.

Flere nyheder