Kan man afmelde en afbudsrejse?

05 juli 2021 Anders Lundtang Hansen

En afbudsrejse er som udgangspunkt en rejse, der allerede er blevet afmeldt af dem, som oprindeligt havde booket den: deraf navnet.

Derfor kan man få den opfattelse, at det her er en rejse, som man skal gennemføre, for ellers er det spild af tid for dem, der har udbudt dem og andre, der eventuelt gerne vil på den, hvis man ikke selv tager på den.

Det kan måske endda være anført, at hvis man tager denne rejse som afbudsrejse, så er man bundet af den, så man skal gennemføre den eller betale for den alligevel, selvom man ikke kommer på den.

Det sidste kan ens rejseforsikring måske hjælpe med, for der kan jo komme grunde til, at man ikke kan tage på den afbudsrejse alligevel.

Der kan jo komme menneskelige faktorer ind, som man bare ikke havde regnet med, ville komme, så man ikke kan komme på den tur.

Man kan blive nødt til at blive væk fra den afbudsrejse

Så selvom du måske ikke “må” melde afbud på afbudsrejsen, så kan det blive nødvendigt alligevel, hvis man nu er blevet syg, eller der er andre ting, der gør, at man ikke kan komme på den tur.

Er det muligt, så kan man måske nå at udbyde den afbudsrejse (som nu er blevet en afbud-afbudsrejse), så andre kan gribe fat i den.

Måske kender man nogle, som der gerne vil overtage den med kort varsel.

Det kan så i begge tilfælde blive nødvendigt at give endnu et nedslag i prisen, men det er altid bedre for dem, der har udstukket afbudsrejsen, at der trods alt kommer lidt penge i kassen, selvom det ikke var så meget, som man havde håbet på.

Så slutteligt skal man blot tale med ens forsikring, hvordan man er stillet, og man skal jo lige tjekke efter, hvad det er for nogle betingelser, som man køber den afbudsrejse under til at starte med. 

Stadig forvirret? Læs mere på rejsetilbud.dk.

Flere Nyheder

12 februar 2021

Renover dit gulv