Hvor meget må du give i gave skattefrit?

20 april 2020 Silje Hansen
Hvor meget må du give i gave skattefrit?

Vil du gerne forære en gave til dit barn, barnebarn eller partner, er der naturligvis en grænse for, hvad vi maksimalt må forære i gave om året til vores nærmeste. For at undgå at dine nærmeste skal betale skat af den gave du forærer dem, er det vigtigt at kende til de gældende regler for gaver i Danmark. Her er der en maksimal grænse for, hvor meget man må give i gave til de enkelte personer du kender i livet. Der er forskel på om det er dit barn, dit barnebarn eller hvis du har en nær ven. 

Hvor meget må du maksimalt forære skattefrit til dine “tætte relationer”?

Det er værd at sætte sig ind i, hvor meget du årligt må forære i gave til dine tætte relationer, samt hvem indgår i dine tætte relationer. Vi har her forsøgt at liste op over, hvem du gerne må forære 67.100 kr skattefrit til her i 2020. Dette beløb dækker, hvis du ønsker at forære dine børnebørn et arveforskud. Det gælder også, hvis du vil forære dine egen børn eller børnebørn lidt af din arv. Har du enten forældre eller bedsteforældre, der fortjener en pengegave, så er det også maksimalt det beløb du må forære om året. Sidst men ikke mindst gælder det samme beløb også, når det kommer til gaver eller penge til din samlever. 

Når det er dit eget barn og I begge forældre gerne vil forære en pengegave. Må barnet gerne modtage 67.100 kr. om året fra jer hver især. 

Hvis du vil give større gaver til dine svigerbørn, må det maksimalt være 23.500 kr. pr. år. 

Er du i tvivl om, hvad du må gøre og hvordan det skal gøres?

Det er vigtigt at kende reglerne og sikre sig at det bliver registreret korrekt. Her kan læse mere om reglerne for skattefri gave.

Flere nyheder